Кој рано, рани...ќе добие лична карта

Редици уште во 6 часот наутро а можеби работата нема да се заврши во текот на работното време.

И општините имаат свој Саем

Во Метрополис арената во Скопје отворен е 5-тиот Саем на ЗЕЛС

Кој е кумот?

На официјалните покани за чевствувањето на Денот на општината и на 55 годишнината на КУД Керамичар се појави иста грешка.

Најлон city

И оваа есен дел од Велес е претворен во најлон тераса.

Велешанки домаќинки

Виолета Мехмедовиќ е етно вешта жена на Велес

Ватерполо, одбојка или ракомет

Малку требаше двата првенствени натпревари во женска конкуренција од најквалитетните македонски лиги, ракомет и одбојка, викендов кои се играа во Велес да не се одржат.

По 7 години чекање, предадени клучевите за сопствениците на зелената зграда

На триесет велешани сопственици на становите на улица „Енгелсова“ вчера им беа врачени клучевите од нивните нови домови.

Сефте во Македонија, во Велес отворена спортска сала за деца од предучилишна возраст

Децата од Градинката „Димче Мирчев“ од Велес ја добија првата спортска сала во Македонија наменета за предшколска возраст.

Матен Вардар дотече...........

Ова е грдата слика на еколошката совест на нашите сограѓани од северниот дел на земајва.

55 години КУД „Кемичар“

Со изложба и два концерти КУД „Кемичар“ ја одбележа 55-тата година од постоењето.

Изложба на украсни птици

Друштвото „Канаринец“ од Велес по повод денот на ослободувањето на градот ја организираше традиционалната 37-ма по ред изложба на украсни и егзотични птици.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »