Искршени садниците од Денот на дрвото

Десетина брези од 15-те неодамна засадени, се искршени во Младинскиот парк во Велес.

Кампувањето на езерото Младост е бесплатно

Кампувањето на езерото Младост е бесплатно, но сите диви кампери мора да ги дислоцираат нивните објекти од крајбрежниот појас.

Се спасија од Рамина, но од огнот не

Се што имаше семејството Зејнелови од Велес, огнот им го уништи за десетина минути.

Две години се работи иконостасот за новата црква во Велес

Две години копаничарот Љубомир Бисин го работи иконостасот на новата црква „Св Кирил и Методиј“ во Велес.

Ќе добие ли Рацин сопствен гроб?

Се повеќе првиврзаници за предлогот Кочо Солев Рацин да добие сопствен гроб, лоциран во центарот на Велес, каде неговите почитувачи но и гостите во градот ќе можат да му одадат достојна почит.

Дали градските власти ќе ги обноват оштетените споменици

Советот на општина Велес ќе одлучува дали со локални средства ќе се обноват спомен обележјетa кои изминатите години беа осквернавени, меѓу кои е и надгорбната плоча на 53-цата стрелани велешани во 1945-тата година.

Се уништува мозаикот на Петар Мазев во велешката Спомен костурница

Започнаа да ронат камчињата од мозаикот на Петар Мазев вграден во Спомен Костурницата во Велес.

Се обновува спомен куќата на преродбеникот Васил Главинов

Се обновува спомен куќата на преродбеникот Васил Главинов, во годината на јубилејот од неговото раѓање и смрт.

Групна крштевка на 80 православни

Повардарската епархија по втор пат организираше групно крштевање, кое се случи во водите на реката Бабуна.

Кога животот виси на конец или што ако не работат апаратите за дијализа

Состојбата со апаратите за дијализа во велешката Општа Болница е катастрофална, наместо по четири часа, се случува пациените да останат на третман и по шест часа.

13 години затвор за убиство на татко му

Тринаесет години затвор доби Роберт Николовски ( 21 год) поради убиство на таткому Добре, кое што се случи на 12-ти декември минатата година во веле?кото село Иванковци.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »