Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

21, 22.05.2009

Радио Велес по 50 години работа замолкна

Радио Велес по 50 години работа замолкна (24 март 1959 - 14 мај 2009)

Бродот „Панини“ ги отвори палубите за гостите

Најголемиот брод во земјава, Панини деновиве заплови по најмалото македонско езеро Младост.

Велешани еден ден во Европа

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

Велешанец на езерото Младост фати златна риба

Редок примерок на златен караш, неодамна улови велешаенцот Жарко Миланов на езерото Младост.

Какво време не очекува за продолжениот првомајски прaзник?

Библиските настани во стрип едиција на Повардарската Епархија

МПЦ преку стрип им ги приближува библиските јунаци на верниците и на овој единствен начин, таа го следи чекорот на времето за да стигне до семејствата во Македонија.

Пролет во Велес

На Којник дуќан да имам

Којник е еден од знаменитостите на Велес и со право. Тука пред век и половина се одвивал животот во градот, каде се случувало се што е значајно и интересно.

Елено ќерко, Елено

Маалото на Џајкови, кај Варналиите, е уште едно од знаменитостите на Велес од почетокот на минатиот век.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »