Голем интерес на велешани за стан во населбата Хабитат

Голем интерес на велешани за изградба на станови наменети за семејства со ниски примања кои ќе ги гради американската невладина и непрофитабилна организација Хабитат.

Донева изработува народни носии

Велешанката Благородна Донева ја продолжува традицијата на изработка на македонски народни носии.

Белото Маре Цинциево

Приказната за оваа песна се случува во половината на 19-тиот век на Којник, каде бил центарот на живеењето на христијаните, кои бегајќи од зулмите на турците во градот, го зафатиле тој дел на Велес.

Велес-Ел Дорадо за наркодилери

Како германсктие новинари го видоа Велес

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

Живот во беда за првата овогодишна тројка родена во Македонија

Семејството Асановски кое во Македонија прво донесе тројка во оваа 2009-та година живее на работа на егзистенцијата, оставено само на себе, тоа преживува од ден за ден.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

Во влашкото маало жолти куќи високи

Во првите години на минатиот век, Велес ја добил црквата Св.Богородица, позната како Влашката црква, бидејќи ја изградиле богатите власи од градот и бидејќи тогаш се наоѓала во Влашкото маало.

Ја продава ретката стрип колекција за да преживее

Голема колекција стрипови, од кој некои се раритетни примероци, ќе заврши надвор од границите на Македонија откако велешанец започна да ја продава поради беспарица.

Азот нова дестинација за планински туризам

Азот доживува туристички бум откако бројните гости лани го открија како нова дестинација за планински и манастирски туризам што дава надеж дека реонот ќе заживее, а туризмот ќе биде носечка гранка.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »