Маалска чешма да протече

Жителите на месноста Маалска чешма бараат од локалните власти истата да проработи по десетина години откако секна.

Голем концерт на велешките поп и рок легенди

Голем концерт одржаа велешките поп и рок легенди во чест на Денот на независноста, а иако некои од нив паузи?аат и со децении, забавата за бројната публика беше голема.

Велешко езеро изчезнува чекајќи концесионер

За изминатите десетина дена нивото на езерото Младост е спуштено за нови десетина сантиметри. Ова е видливо на браната од акумулацијата која е сведок на таинственото изчезнување на водата, деновиве повторно присутно.

Семки, сончоглед и остала занимација

Без оглед каков настан се одржува во Амфитеатарот во Младинскиот парк, Рацинови средби, концерт, одбележување на некој празник, неодминлив декор на сите овие манифестации се велешките семкари.

Снежана ја замени Црвенкапа

Ако некои деца растеа со ликот на Црвенкапа во Градскиот парк, некои растеа без неа, бидејќи непознат ја искрши, новите генерации ќе имаат можност да растат со нов лик од приказните.

Започна изградбата на елитната сателитска населба езеро Младост

Во близина на Прокредит академијата, кај езеро Младост, некој од сопствениците на 32-те парцели наменети за изградба на објекти за домување започнал со изградбата на неговиот нов дом.

Прилепски мајмунлак

Познато е дека прилепчани се големи мајтапчии, но еден од нив што го „увезовме“ во Велес како бизнисмен изгледа има посебна умешност.

Мурал „Гемиџии“

За Денот на државноста Стрип Центарот на Македонија од Велес на своите сограѓани им подари мурал насловен „Гемиџии“ лоциран на стариот плоштад Којник.

Странци и по некој домашен планинар во Азот

И ова лето во срцето на Македонија, во регионот на Азот бројни туристи го минуваат годишниот одмор.

Повторно се празни велешкото езеро Младост

Повторно се празни велешкото езеро Младост, за десетина дена нивото во висина е намалено за 60-тина сантиметри, што е многу повеќе отколку тоа пролетта.

ЈКП Дервен за 10 секунди

Само десетина секунди им требаа на советниците на општина Велес едногласно да го изгласаат извештајот за работата на ЈКП Дервен во првите три месеци од 2009-тата.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »