Софтверското пиратство во Македонија

Вкупно 70% од инсталираниот софтвер на компјутерите во Македонија минатата година бил илегален, се вели во глобалната студија за софтверско пиратство во 2005 година подготвена од БСА (Business Software Alliance).

Brangelina доби ќерка!

На 27 Мај, во Намбија Angelina Jolie роди ќерка. Ја крстија Shiloh Nouvel. Првите фотографии од детето вредат многу, колку што вреди и таа цела држава.

Box Office

1. [b]X-Men: The Last Stand[/b] заработка од $107.0M жанр: научна фантастика...

На кого е џипот???

Ај на повеќе малку да се линкаме.

Зошто се мачеше Блаже Конески?

Е да е жив Блаже Конески па да види колку го применуваат неговиот правопис....

60 години Музејска дејност

„Народен музеј“ - Велес

Деца краделе споменици на борци од НОБ

Тројца малолетници и сопственик на откупен пункт за старо железо од Велес добиле кривични пријави поради грабеж и откуп на бисти и спомен-плочи на борци од НОБ. Бистите биле препродавани во Бугарија.

Фатени крадци на шини во Велес

Велешката полиција при рутинска контрола фатила тројца крадци на големо количество шини од железничката пруга Велес-Кочани.

Цркви оставени само на божја милост

Неколку верски храмови се заштитени со закон, но не и од забот на времето, меѓу кои и „Свети Атанасиј“ во Војница, родно село на поетот Коле Неделковски.

Entropia Universe

Онлajн виртуелен свет или игра?

Скапоцен камен околу светот

Биле потребни 1 милион скапоцени камења за да се покрие телото на еден модел.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »