150 години велешка гимназија, најстара во Македонија

Велес се гордее што во учебната 1857/58 пред 150 години во овој град е отворено првото училиште кое давало повисоко образование од основното.

Телевизорот потенок од било кога

Замислите телевизор кој е толку тенок, што можете да си го расклопите и да си го носите во ташна.

Одбележување на 105 годишнината од смртта на Миле Поп Јорданов

На 22 декември 2007 година во организација на Општинскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Велес

Интересни програмчиња за мобилни телефони

Новогодишна журка 2008 со Драган Б. Костиќ

22.00 часот, 31.12.2007, хотел Континентал, Скопје

IV Саем на книга во Велес

Две недели велешани ќе има каде да купуваат книги

Македонските проститутки протестираа во Скопје

Тепање, силување, навреди, полициско малтретирање - сексуалните работници се често изложени на ваков вид насилство.

Најстарото училиште во Македонија „Св.Ѓоргија“

Барем на кратко, за еден ден, повторно оживува најстарото училиште во земјава, кај велешани познато како Св.Ѓоргија.

Џилијан ja пееше македонската химна

Новата 12-та генерација на американски волонтери, припадници на Мировниот корупс, владина организација на САД, даде свечена заклетва.

Започна процесот против Боката

Никој здрав не можеше да живее со Светлана која ме труеше и сакаше да ме умре, вака се бранеше Борислав Ангелов Боката

Дедо Мраз се појави во Велес

Дедо Мраз годинава прв ги посети децата од Дневниот центар за посебни потреби и им донесе

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »