Кои се среќните добитници на 8-те социјални стана

Министерството за транспрот и врски ја објави конечната ранг листа на 8-те добитници на станови наменети за социјални случаи, изградени во населбата Тунел 2.

Три споменика за три години за три велешки дејци

Општина Велес во наредните четири години со поставување на три споменика на тројца значајни македонски дејци ќе ги одбележи јубилејните години на Џинот, Димитрие Чуповски и Петар Поп-Арсов.

Рамката од пушката со која е пукано ги издаде браќата Георгиевски

По дванаесет години затвор добија браќата Љупчо и Ордан Георгиевски кои беа обвинети дека се извршители на убиството на старецот Лазо Милошевски (71 год) од велешкото село Ореше. Петчленииот судски совет од Основнито суд во Велес ги прогласи за виновни земајќи ги во предвид сведочењето на заштитниот сведок „Бреза“ полиграфското вештачење и протокот на пари.

Поради куче убил човек во велешко

Велешката Полиција го осомничи Добре Д. ( 54 год) од велешкото село Џидимирци за убиство на скопјанецот Рамадан Шукри ( 55 год) кое се случи пред седум месеци, на 31 март годинава.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

27.10.2009 (ВТОРНИК)

Нови 5 години затвор за стечајниот Тамбурковски

Владислав Тамбурковски како стечаен управник во велешка Топилница заработи нова казна затвор

Возови без возен ред

Повеќе стотина патници од Велес, но и од Гевгелиско и Кочанско во понеделникот не стигнаа навреме на работа, училиште, факултет бидејќи утринските возови кон Скопје доцнеа со часови.

Започна наставата на Правниот Факултет во Велес

Вчера започна наставата на Правниот Факултет при Универзитетот Св.Кирил и Методиј со дисперзирана настава во Велес

Велешка Маслодајна го предизвика еко инцидентот на Вардар

Велешка Маслодајна го предизвика еко-инцидентот кој се случи пред еден месец на реката Вардар, поради што против нив во Основниот суд во Велес е поднесена прекршочна пријава.

Св Пантелејмон светец заштитник на општина Велес

Советниците на општина Велес на вчерашната седнциа решија Св. Пантелејмон да биде патрон заштитник на градот.

За Јован Вранишковски 2,5 години затвор и да врати 250 илјади евра

Екс владиката Јован Вранишковски доби двеипол години затвор и обврска на МПЦ да и врати 15 милиони денари оштета, плус камата за пет години за кривичното дело затајување, во судскиот процес кој траеше пет години во Основниот суд во Велес.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »