Најлоши знаци

Овде се уловени дел од најлошите знаци, натписи, светлечки реклами :))

Обичните Бугари за Македонското малцинство во Бугарија

Дебата на радио Благоевград во врска со постоењето на Македонско малцинство во Бугарија! За разлика од екстремистите и националистите кои се многу малку во Бугарија обичниот бугарски народ признава Македонско малцинство во Бугарија!

Сигурносните рампи од железничката пруга не работат

Сигурносните рампи на патните премини од железничката пруга Велес – Гевгелија два дена не работа. Поради ова возовите минат преку необезбедените премини а граѓаните стравуваат за нивната безбедност. Трите премини се на најфрекфентните улици во градот, на кој има многу минувачи. Надлежните од МЖ објаснуваат дека причина за вавката состојба се жештините и поради нив не е сигурно ни кога ќе се отстрани дефектот.

Формиран Одбор за спас на Велес од Топилницата

Тендерот и продажбата на велешка Топилница треба да ги испита Антикорупциската комисија и Владата на Република Македонија, ова го побара новоформираното тело Одбор за спас на Велес. Во него влегуваат дваесетина граѓани на Велес, советници, доктори, познавачи на проблематиката на животната средина. Повикувајќи се на уставното право на здрава животна средина, велешани побараа итна средба со претставниците на Владата а ја осудија продажбата на Топилницата.

Семеен бизнис

Десет жени од Велес се вработија откако отворија свои фирми преку проектот „Семеен бизнис“ финансиран од Финската Влада. Тие за оваа намена добија по 4,5 илјади евра неповратни средства и веќе започнаа со работа.

Продажбата на Топилница неизвесна?

Ниту новиот тендер за продажба на велешка Топилница не донесе решение за некогашниот индустриски гигант. На него се јавиле две фирми, а откако турската ,,Јалум Дистричарет“ од Искендер беше дисквалификувана, отворена е финансиската понуда на скопското друштво за производство и трговија „Метрудхем“ ДОЕЛ Скопје за 2,25 милион евра.

Почест за Рацин на Лопушник

На месноста Лопушник, на 13-ти јуни, со положување цвеќе и пригодна програма беше одбележана 65-тата годишнина од трагичната смрт на поетот и револуционер Коста Солев Рацин и 100 годишнината од неговото раѓање.

Ф1 во Велес

Во рамките на промо турнејата низ Македонија, Вип и Водафон во Велес ни донесоа вистинска формула 1.

Kнижарница под отворено небо

Десетина македонски издавачи на велешани им ги понудија нивните изданија во единствената книжарница под отворено небо.

Протест против рестартот на Топилница

Велешани ги пуштија црните балони во небото со што ги пуштија и лошите настани од минатото и запалија свеќи за сите починати како резултат на 30 годишната работа на Топилницата

Најмладите за Рацин

Највозрасните групи од Детската градинка ,,Димче Мирчев“ нивната завршна манифестација му ја посветија на поетот и револуционер Коста Солев Рацин. Преку неговите строфи тие ги прикажаа тутуноберачите, копачите. Еве како низ слика изгледаше оваа манифестација.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »