Внимавајте и козметиката е опасна по здравјето

Неквалитетна козметика, опасна по здравјето на луѓето се наоѓа во продажба во Македонија.

Спортската сала со ново име „Гемиџии“

Советниците на општина Велес, со мнозинство гласови одлучија спортската сала „25 мај“ да биде преименувана во „Гемиџии“.

Актерот Благоја Чоревски е добитникот на годинешната награда Петре Прличко

Актерот Благоја Чоревски е добитникот на годинешната награда за животно дело „Петре Прличко“ која ја доделуваат општина Велес, здружението на актери „Џинот“ и велешкиот театар.

Оригинални честитки

Учениците од ОУ „Јордан Хаџи Константинов - Џинот“ на оригинален начин ќе прибираат средства за хуманитарни цели.

Велешки специјалитет ѓозлеме

Стариот велешки специјалитет ѓозлеме се враќа на трпезата и добива нов живот а со тоа препознатливата велешка пастрмајлија конкуренција.

Самобор...

Одбележувањето на јубијелот 7 децени на „Бели мугри“ во Самобор, Хрватска го следеа и група известувачи од Велес. За настаните и животот изминатиот викенд низ фотогалеријата.

За и околу печатењето на Бели мугри

Еве неколку можеби малку познати моменти околу издавањето на Бели мугри. Кочо Рацин.

Јубилеј 70 години од Бели мугри

Нова биста на поетот Кочо Солев и репринт на неговата „Бели мугри“ се случија изминатиот викенд во Самобор Република Хрватска во чест на 70 години од нејзиното издавање.

Куќата на Каспови се промовира во нов културен простор во Велес

Куќата на Каспови се промовира во нов културен простор во Велес. Народниот музеј од градот во текот на изминатите месеци таму организираше повеќе ликовни изложби со цел да го оживее просторот и објектот, кои се претставници на старата автентична велешка архитектура.

Празници доаѓаат

Како увертира на Новогодишните празници, неколку велешки излози веќе поодамна се пригодно украсени.

Кој рано, рани...ќе добие лична карта

Редици уште во 6 часот наутро а можеби работата нема да се заврши во текот на работното време.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »