Советниците на општина Велес први го усвоија Етичкиот кодекс

Советниците на општина Велес, а први во Македонија го усвоија Етичкиот кодекс но и се потсетија меѓусебно кој колку е морален.

Велешката противпожарна единица

Велешката територијална професионална противпожарна единица покрива наголема територија во Македонија и таа е една од 14-те единици кои можат да интервенираат на целата територија на државата.

Изградба на кеј во Велес

Општина Велес планира да се задолжи кај светски познати банки со цел изградба на капитални проекти.

Пресуда за сквернавење гробишта

На Фатмир Мемедовски (26 год) од Велес во Основниот суд му е изречена казна затвор, затоа што на крајот од минатата година сквернавел 15 гробни места, крадејќи ја металната ограда и врати.

Собирање пластика во Велес

Еколошката групација „Зелената сила“ ќе го чисти Велес од пластичниот отпад а овој проект ќе вработи две лица.

Велешкото кино

Велешкото кино е сопственост на синдикатот, вака реши Основниот суд, постапувајќи по тужбата на регионалниот синдикат.

Укинати се три воза од и за Велес

Македонски железници укина три воза кои сообраќаа на релацијата Велес - Скопје и Скопје - Гевгелија.

Кривична пријава за организаторот на турнејата на српската поп ѕвезда Жељко Јоксимовиќ

Организаторот на турнејата на српската поп ѕвезда Жељко Јоксимовиќ низ Македонија, скопјанецот Христијан Тодоровски (25год) вработен во агенцијата Рака Мариќ, заработи...

Фотографија на неделата

Секоја недела има по една слика што е избрана за најдобра. Провери!

Филмот за Кочо Рацин ја трогна публиката

Коста Солев Рацин заслужува повеќе да се работи на неговото дело, но и на неговата смрт. Тој за мене е македонски поет на сите времиња - изјави премиерот Никола Груевски

Матуранти од Гимназија „Кочо Рацин“

Новата галерија на Гимназија „Кочо Рацин“, каде се поставени овогодинешните и минатогодишните матуранти....

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »