Најголемиот градник во светот

Поларна лубеница

Духовна Академија по повод 30 години од Повардарската Епархија на МПЦ

Со Духовна Академија Повардарската Епархија го одбележа јубилејот 30 години од нејзиното формирање и 50 години од возобновувањето на МПЦ.

Како велешани го одбележаа денот на Европа?

По повод 9-ти мај, Денот на Европа во Велес се одржа Хепенинг организиран од Канцеларијата на ЕУ во Македонија.

Manchester Шампиони!

Уште еднаш, Манчестер Јунајтед е шампион во англиската Премиер лига!

Кражби на опрема на МЖ

И натаму продолжува крадењето на опрема на ЈП Македонски Железници, со што се загрозува безбедноста на сообраќајот, на патниците и стоката.

Се продаде велешката библиотека

На лицитација се продаде објектот на велешката библиотека за 16,53 милиони денари, сопственост на општината.

Поранешниот градоначалник на општина Чашка в затвор

Поранешниот градоначалник на општина Чашка, Димче Андреевски (42 год) доби 18 месеци затвор за злоупотреба на службената должност.

Зголемен е бројот на велешките рибокрадци

Се поголем е бројот на велешките рибокрадци, покажуваат бројките на фатена недозволена риболовна опрема. Наместо со јадица и трска дел од таканаречените риболовци се служат со недозволени средства.

Повеќе патници, полоши услови на велешкaта железничка станица

Бројот на патниците од Велес е зголемен за 20 отсто, а со тоа и турканиците во старите и бавни возови

Ораовец, прошетка за одмор но и за историја

На само дваесетина минути од Велес, на падините на планината Клепа се наоѓа селото Ораовец кое нуди можност за одмор и релаксација од градската врева.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »