Домовите на велешани украсени со цвеќе

Велешани се повеќе одгледуваат цвеќе и се враќа традицијата, домовите да бидат украсени со зеленило.

Изведбата на претставата „ВАРИЈАЦИИ: ДИВИ ПАТКИ“

НАРОДНИОТ ТЕАТАР „ЈОРДАН Х. К. ЏИНОТ“ ВЕЛЕС

Посета на селото Папрадиште

Во пазувите на планината Баба, во густа шума каде тешко можат да се распознаат куќите во мноштвото дрва, се наоѓа селото Папрадиште.

Почеток на работа на против пожарниот воз (ППВ)

Од вчера (15 јули) Македонски Железници го пушти во сообраќај против пожарниот воз (ППВ), кој интервенира во случај на пожар покрај пругите на МЖ.

Прекин на работата на Советот на општина Велес

Преминувањето на четворица советници од листата на коалицијата ,,За Македонија заедно“ во коалициајта ,,За подобра Македонија“ предизвика прекин на работата на Советот на општина Велес.

17 години транзиција

Овие фотографии од Железничката станица во Велес најдобро ја отсликуваат македонската транзиција која трае 17 години.

DJ Wax во клуб АС

Во четврток во клуб АС ќе настапи велешкиот DJ Wax

Ново мнозинство во Советот

Преминувањето на четворица советници од листата на коалицијата „За Македонија заедно“ во коалицијата „За подобра Македонија“ предизвика прекин на работата на Советот на општина Велес.

Ретки атрактивни дрвја во Велес

Доколку сте љубител на прошетките низ градот ќе можете да видите дека има некои ретки за наше поднебје несекојдневни дрвја, кои со нивниот изглед на цветовите, или со мирисот, предизвикуваат внимание.

Поставена е бистата на Тодор Александров

На терасата од куќата на велешанецот Драги Каров поставена е бистата на Тодор Александров, откако три месеци стоеше далеку од очите на јавноста.

„B-membrane“ - компјутер на иднината

Дизајниран од Won-Seok-Lee, „B-membrane“ е еден компјутерски прототип.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »