Мудрости

„Итрите дури да го преесапат векот, будалите ќе го поминат.“ Македонска народна пословица

Нини го презеде управувањето со „Благој Ѓорев“

Српскиот бизнисмен Нини го презеде управувањето со велешката фабрика „Благој Ѓорев“. На акционерското собрание што се одржа минатата недела акционерите му довериле на Нини да управува со 45% од капиталот на маслодајна и со неговите 10 тој стана извршен директор на фабриката.

Ново од Интел

Американскиот прозводител на чипови Интел за неколку дена ќе почне да продава нови микропроцесори Ксеон за сервери кои треба да ....

Велешанецот Никифор Смилевски

Благодарејќи на пензионираниот новинар Никифор Смилевски, на велешани им се поблиски приказните како настанале бројните градски песни, можат да ги имаат на едно место сите мрсни коледарски песни, но и...

Поздрав од Германија

Ни стасаа првите две разгледници од Германија. Голем поздрав до сите верни навивачи во Македонија од репрезентативците на Бразил и Англија.

Предвидувањата на Нострадамус за наредните 1500 години

Коку време живеел Нострадамус за да може да предвиди волку многу работи. Баш би сакал да знам како изгледал еден негов нормален ден. Според тоа колку многу работи има предвидено, најверојатно има живеено преку 500 години. Но како и да е, ај на повеќе...

Упс, ми се дупнаа...

Нини купува акции во „Благој Ѓорев“

Српскиот бизнисмен Нини ја пикира велешката фабрика „Благој Ѓорев“. На големо купува акции од маслодајна. Веќе поседува близу 10% од капиталот на фабриката.

Илузија околу црната точка

Ајде да видиме колку може да не излажат нашите очи.

Пцовки

Ако некогаш ви дошло да испцуете некого, ама не сте сакале да го навредите ова е вистинската работа

Oдбери фаца

Кој од Мехиканциве е најубаво излезен на сликава?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »