Велешките моторџии „Низ Македонија“

По повод 8-ми септември, Денот на независноста двесетина велешки моторџии се приклучија на нивните колеги во обиколка на Македонија.

Бреза слика за одмор

Еве фотографии како предизвик да се прошетате до Бреза

Изведбата на претставата „Птици“

Народниот театар „ЈОРДАН Х. К. ЏИНОТ“ Велес на ден 06.09.2008 г. (сабота) со почеток во 20 ч. премиерно ќе ја изведе претставата „Птици“ од Аристофан, а во режија на Стојан Стојановски.

Забава за Денот на независноста, од распеани велешани, преку Сузана Гавазова до Александра Пилева

По повод 8-ми септември Денот на државноста на Република Македонија, општина Велес организира забава за сите генерации на жители на Велес, која ќе се одржи во понеделник во Младинскиот парк.

Изречени првите четири казни за оставање на отпад на јавни површини во Велес

Изречени се првите казнени мерки за оставање на смет и шут на јавни површини во градот информираа од локалната власт на Велес. Четири лица и фирми ќе платат глоба помеѓу 30 и 150 евра бидејќи не го почитувале Законот за управување со отпад.

Градската библиотека со ново име

Наместо „Гоце Делчев“ Градската библиотeка да се преименува во „Бели мугри“ е предлогот на градоначалникот на Велес доставен до Советот на општината. Според него со ова ќе се оддаде почит на првата стихозбирка на македонски јазик.

Младински да се преименува Тоше Проески

Градоначалникот на Велес до Советот на општината покрена иницијатива реконструираниот Младински парк да го носи името на најголемата македонска поп звезда Тоше Проески.

Новата Ford Fiesta го запира здивот

Просто неверојатен спортски дизајн, 116 коња и едно магаре како шофер за да ја квичи!

Посета на Стоби

Градот Стоби се развил од мала Пајонска населба со длабоки корени уште од архајскиот период, на површината од околу 2,5 хектари, лоцирана на северниот дел од ридестата тераса.

Заборавен и напуштен Планинарскиот дом „Бреза“

Заборавен и напуштен Планинарскиот дом „Бреза“ на падините на истоимената планина се уништува и распаѓа.

Црквите и фрескописот во реонот на Пешти се редок Балкански пример

Црквите и фрескописот во реонот на Пешти се редок Балкански пример на оваа уметност и значаен културолошки и историски извор за фрескоживописувањето на подрачјето на Македонија.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »