Велешките извидници во Србија

Велешките извидници во втората половина на месец јули учестуваа на 7-та Смотра на извидниците на Србија, која се одржа во Ниш, во меморијалниот спомен парк Бубањ поток.

И Metallica ќе продава песни на iTunes

Metallica, најголемиот противник на интернет дистрибуцијата на музика, одлучи повеќе да не губи пари од ваквото однесување.

Антонија

Поларната мечка Антонија го исплазила јазикот поради жешкото време во Зоолошката градина во Gelsenkirchen, Германија.

Google Talk со дополнителни опции

Google додаде три значителни нови можности - префрлување на документи (file transfers), говорна пошта (voicemail) и music status (која песна ја слушате моментално).

Оџак има фабрика нема

Оџак има фабрика нема, овој несекојдневен случај го има во Велес. Високиот оџак е остаток од некогашната фабрика Вила Зора и се ноѓа во близина на Солено чешмиче, во стариот дел на градот, под Којник. Со години поголемиот дел од зградата се срушил од неа останало малку а видлив е само оџакот. Времето го сторило своето но спомените кај жителите останале.

Фестивал на античка драма „Стоби 2006“

Утревечер со премиерата на претставата „Дом за птици“ од Петре Бакевски, во режија на Горан Тренчовски ќе биде отворен петиот јубилеен меѓународни фестивал на античка драма „Стоби 2006“.

Ужасна музика и прости рефрени

Повелете прочитајте дел од рефрените во турбо музиката, поточно турбо ужасот бидејќи не е достојно вакво нешто да се нарече музика. Ајмо турбо бисери на кило кој сака на повеќе

Од масно ткиво до мускули

Научниците во експеримент успеале да претворат масно ткиво во мускули, феномен кој инаку во многу постара и помалку научна верзија се нарекува \"вежбање\".

Никола Тесла дошол од Венера!?

Помеѓу низата чудни, необични или мистични теории за животот, склоностите и верувањето во Никола Тесла, како една од најоригинална е секако онаа која ја пласираа Унаријанците (американска секта која негува посебен однос спрема планетата Венера, која им пристапува со чудно значење).

Магијата на првата кривина

Има многу кривини со познати имиња во Ф1 трките, како што е Параболика на Монца или Бекетс на Силверстоун. Но тоа не се единствените кривини кои можат да решат трка; На секоја патека има една кривина на која и возачите и најголем дел од публиката, обрнуваат најголемо внимание. Тоа е првата кривина

Сака некој скуба?

Слики од скуба нуркање. [url=www.abelic.net]www.abelic.net[/url]

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »