Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

„Птици“, „Мушичка“

Многу незаконитости во работењето во Киро Ќучук, вработените без плата една година

Стотина вработени, некогашни и сегашни, акционери, технолошки вишок од велешки АД Киро Ќучук протестираа пред влезот во друштвото.

15 години затвор за педофилија

Апелациониот суд од Скопје му ја потврди казната затвор на богомилчанецот Трајче Петковски ( 53 год ) која му беше изречена во Основниот суд во Велес за педофилија.

Двајца осомичени од акцијата ,,Велес“ во Шутка, другите тројца дома

J.J. (35 год) и М.З. (38 год) заработија притвор во траење од по месец дена поради нелегално држење на огнено оружје.

Се намалува нивото на езерото Младост

Нивото на водата од вештачкото езеро Младост, крај Велес драматично се намалува од ден на ден. Оваа појава е забележана пред две седмици и досега не е откриена причината за изчезнувањето на водата.

Македонската полиција ја продолжи акција Велес

Македонската полиција ја продолжи акција „Велес“ во која на 17 февруари во утринските часови се уапсени пет лица од градот:

Актерска награда за животно дело „Петре Прличко“ за 2008 година

Жителите на Благој Ѓорев се жалат поради локацијата на кафитериите спроти Гимназија

Жителите на улица Благој Ѓорев, во делот каде се лоцирани бројните кафитерии во Велес не се задоволни од условите за живеење, поради што тие одржаа средба со претставници на надлежните инспекциски служби на локалната власт.

Вешта жена на Велес е Мирјана Алексовска

Мирјана Алексовска е највештата жена на Велес, така реши жирото на истоимената манифестација која се одржа вчеравечер.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

Индијана Џонс од нашиот сокак или златна треска ги тресе велешани

Од работници до интелектуалци, млади и стари, вработени и бадијалџии, златари и таксисти, доктори и инжињери, таков е профилот на македонскиот Индијана Џонс кој трага по закопаното богатство.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »