Најмногу пожари, изгорени дрва и опожарена маса има во Велешко

За да се намалат штетите од пожарите потребно е да се работи на терен со населението, кое е најчест и најголем предизвикувач на огнената стихија бара директорот на ЈК Шумско стопанство Бабуна од Велес.

Во реонот на Пешти откриена гробница на белоглави орли

Велешките спелеолози во месноста Пешти открија гробница на белоглавите орли, ретки птици кои се помалку ги има во Македонија.

Oтворен новиот мотел во Велес

Во Велес беше отворен новиот Мотел „Монтенегро ривиера“

Најголемата фонатана во Македонија

Велешани како подарок за Денот на независноста ја добија најголемата фонатана во Македонија лоцирана центарот на градот во Младинскиот парк.

Star-Wars свадба

Нова мода

Мачки со крила! Што е следно?

Чудно ама вистинито. Маде ин Кина

Шо може еден лаптоп да ти направи

Типацов или е богат или е будала, еве зошто :))

Дивите тезгаџии избркани од околу Градскиот пазар

Во заедничка акција на повеќе инспекции, поддржани со асистенција на полицијата тезгите околу и надвор од Градскиот пазар во Велес се отстранети.

Како да станеш студент

Техничко-технолошкиот факултет од Битола, на овој начин, со оваа фото копија, поставена заедно со плакати од починати или лекувам од реума до мајасил, ги повикува завршените средношколци да се запишат на оваа високо образовна институција која ќе има дисрепзирана настава во Велес.

Велешките моторџии „Низ Македонија“

По повод 8-ми септември, Денот на независноста двесетина велешки моторџии се приклучија на нивните колеги во обиколка на Македонија.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »