Зрак, звучно списание за слепите лица

Здружението на слепите лица од Велес го промовираше „Зрак“ првото звучно списание во Македонија наменето за оваа категорија лица со посебни потреби.

Пожар уништи семејна куќа во Велес

Пожар уништи семејна куќа во Велес, при што четири семејства останаа без кров над главата.

Васил Зафирчев е именуван за уметнички директор на велешкиот театар

Васил Зафирчев е именуван за уметнички директор на велешкиот театар Јордан Хаџи Константинов Џинот.

Реакција кабелски оператор

Помина и последниот рок за исклучување, но и натаму кабелскиот оператор \"Телекабел\" продолжува да реемитува телевизиски канали без авторски права потсетуваат од \"Кејбелтел\" најголемиот кабелски оператор во земјава.

Нема можност за уште една паралелка на албански во Велес

Велешкиот совет го одби барањето на родителите албанци за отварање на уште една паралелка на албански јазик во прва година од средното образование.

Кавга, за што да се задолжи општинaта?

Предлогот за задолжување на општината ги скара советниците од власта и опозицијата во локалната власт на Велес.

Нови штедливи светилки, за стариот дел од градот

Локалната власт на општина Велес продолжи со промена на осветлувањето во градот со нови 600 економични натриумови светилки.

Винарија Тристо за развој на винскиот туризам

На излезот од Велес, во правец на Штип, на 10-тина км, кон селото Сујаклари на еден од ридовите се отвара интересна градба.

Анкета велешани и кажаа НЕ на топилница

Дури 93 отсто од анкетираните велешани се против рестартот на топилницата во Велес а 98 отсто од жителите на градот се чувствуваат загрозени од најавите дека овој комбинат би можел повторно да почне да работи.

Св.Јован Крстител, Маркова меана, најстара црква во Велес??

На верскиот празник Св.Јован велешани одат и палат свеќи за здравје во црквата Св.Јован, кај народот позната како Маркова Меана.

Сашко Најдов го фати крстот на Водици

Сашко Најдов (21 год) од Велес го фати крстот во водите на студената и надојдена река Вардар во Велес.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »