Викенд во Црно-Бело

Петок во клуб ЦрноБело

Промоција на магазинот „Грамофон“

Состојба на стојалиштето Тополка

Во Македонија има 30-тина необезбедени железнички патни премини, кои често поради невнимание на луѓето, земаат човечки животи. МЖ со годишната програма планира да се инсталираат автоматски рампи. - Една таква рампа чини до 150 илјади евра а за целосно покривање ни требаат повеќе од 4 милиони евра. Толку средства немаме, но затоа секоја година на три најфрекфентни и најопасни необезбедени железнички премини, ќе вградуваме ваков систем - изјави директорот Никола Димитровски, на забелешките на жителите од Горно Оризари за необезбедениот железнички премин до селото, каде имало многу жртви изминатите години.

Извршена фиторемидијација (деконтаминација на почва од тешки метали) во Велес

Почвата во Велес е енормно загадена со тешки метали, кои преку синџирот на исхрана, растенијата, животните...

Најдолга коса на светот

Долга 2.42 m.

Mолибен за праведно судење на Љубе Бошковски и Јохан Тарчуловски

На патронот на градот Велес, Источен петок Балаклија во манастирот Св. Димитрија се одржа молибен за праведно судење, посветен на Љубе Бошковски и Јохан Тарчуловски.

Стаклен под

Да ти се наежи кожата. Уф...

Песочни фигури

Прекрасни се...

Велес остана без корзо и шеталиште??!!

Велес остана без неговото корзо и шеталиштето во центарот на градот, откако советниците донесоа одлука, главната улица да се отвори за сообраќај.

Продажба на Офицерски дом

Апелациониот суд ја потврди одлуката со која постапката на купопродажба на велешкиот Офицерски дом е вратена на почеток...

Колку велешките фирми должат на државата за неплатен ДДВ?

Десет милиони евра должат педесетина велешки фирми за неплатен ДДВ кон државата, за период во последните пет години.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »