Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

Метрудхем сеуште не ги уплатил парите за купување на МХК Злетово

Сопственикот на велешки МХК Злетово не ги уплатил парите на стечајната сметка на комбинатот иако мина еден месец од добивањето на решението дека Метрудхем е новиот газда. Дали со ова е нарушена постапката за продажба никој не кажува.

Изманици ветуваат работа а лековерни велешани им веруваат

Велешанецот Мите Атанасов викан Мравката (43 год) измамил 14 негови сограѓани ветувајќи им работа и визи во република ?ешка но тој заедно со парите неодамна изчезнал.

Ѕидан мост во Богомила споменик од римско кој го уништуваат камиони

Камениот мост во село Богомила е во лоша состојба и постои опасност тој да биде оштетен и да се прекине сообраќајот и животот кон селата од Азот, предупредуваат од локалната власт во општина Чашка.

И мртвите го напуштаат Велес

Велешани ги селат посмртните останки на нивните блиски од старите кон новите гробишта, причина подобрите услови за починатите во Раштани.

Познат редоследот на гласачките ливчиња за локалните избори

Ждрепката го одреди редоследот на кандидатите за градоначалник на гласачкото ливче.

Осветени се темелите на камбанаријата од новата велешка црква

Осветени се темелите на камбанаријата од новата велешка црква „Св.Кирил и Методиј“ која се гради во центарот на градот.

„Некст тајм“ македонски претставници на „Евросонг 2009“

Композицијата „Нешто што ќе остане“ на групата „Некст тајм“ е македонски претставник на „Евросонг 2009“.

Хуманитарна питијада

Како и во изминатите 4 години, традиционално и оваа година РОТАРАКТ КЛУБ ВЕЛЕС, денес на 21.02.2009 година, организираше хуманитарна питијада во Розе Сала.

Велешка питијада по петти пат

Во ресторанот Снупи се одржа петата по ред манифестација „Велешка пастрмајлија“, која годинава немаше натпреварувачки карактер но затоа имаше како и досега хумана димензија.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

„Птици“, „Мушичка“

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »