Велес остана без хотел

Велес остана без хотелско сместување за гостите што планираа да го посетат, па ако тие сакаат да преноќат ќе мора да патуват неколку километри подалеку од градот, откако пред десетина дена единствениот сместувачки капацитет, хотелот „Вила Зора“ беше затворен.

Верувања за навите во Македонија

Во Велешко веруваат дека навите се три жени кои родилката ја доведуваат до бесвест.

Кобења и обичаи од Велес

Ако се згоди на куќата на некого да кука кукавица...

Најчитани во 2009-тата

Во овој период кога се врши рекапитулар на сработеното од минатата година, еве кои текстови на ТРМР беа најчитани лани.

Среќна Нова 2010 година

На сите посетители на ТиРековМиРече им посакуваме многу здравје, среќа и успех во 2010 година!

Дедо Мраз моторџија

Членовите на мото клубот „Спид ист“ од Велес израдуваа стотина дечиња од Велес.

Спортист на Велес за 2009-та е...

Ќумбев спортски амбасадор

Велес си доби свој спортски амбасадор, годинава тоа е фудбалерот Панче Ќумбев ( 30 год) член на Легија Варшава.

Полицаец, пожарникар и хуманист за 2009

Општина Велес ги награди најдобриот полицаец, најдобриот пожарникар и хуманист за 2009-та година.

Боите на Велес за новогодишно расположение

За прв пат годинава локалната власт ги избираше најдобро украсен двор, тераса и излог во Велес украсени во новогодишна илуминација.

Велешки приказни

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »