Викенд во „Nocturno“

23.11 - 26.11.2006

Box Office

1. Happy Feet заработка од $41.5M жанр: анимиран

39-ти Детски Рацинови средби

Општина Велес Ве поканува...

Не учат информатика, бидејќи немаат компјутери

Учениците од руралните средини во Велешко се во дискриминирана положба бидејќи немаат комјутери на кои ќе работат и учат.

Не се плаќа туристичката такса во Велес

Двата хотели во Велес не ја плаќаат туристичката такса која ја наплатуваат до гостите кои престојуваат кај нив.

Винарскиот ден „Божуле“

Љубителите на виното од Македонија во Велес го одбележаа денот Божуле, француска традиција, која се слави во целиот свет и на кој се запива виното од годинашнава реколта на грозје.

Јубилеј на ОМУ „Киро Димов“

Основното музичко училиште „Киро Димов“ од Велес, го одбележа јубилејот 60 години од постоењето со концерт на неговите ученици.

50 години одбојка во Велес

По повод 50 годишнината на одбојкарскиот клуб „Борец“ од Велес се промовираше монографијата „Борец 1956-2006“ на авторот Владо Диневски поранешен одбојкар.

Светот во раце

Некој се погрижил да направи вакви оригинални слики!

Погоди ја возраста

На сајтов можете да се пробате дали знаете да ја процените возраста на луѓето што ќе ги видите на слика!

Миле ѕвончарот

Ѕвонците се лична карта за животните, според кои сопствениците си ги препознаваат, вели 70-годишниот велешанец Смиле Миров познат во градот како Миле ѕвончарот.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »