Da Vinci Code ќе го отвори Канскиот фестивал

Филмската верзија од трилерот The Da Vinci Code ќе го отвори 59иот Кански фестивал на 17 Мај, два дена пред филмот да биде издаден на светско ниво.

Skype 2 со Видео

Големата новост со оваа нова верзија од Skype е видео...

Firefox контра Internet Explorer

Firefox нуди прелистување со табови, има вградени алатки за пребарување и го удвостручи пазарниот удел за една година.

Официјален сајт за продажба на ЕСМ

Го најдов сосема случајно овој прекрасен сајт полн со информации за продажбата на нашето национално богатство - ЕСМ.

Адреналин на Баба Фест

Дел од расположението за време на свирката од веќе не толку младиот велешки бенд Адреналин, само напред!

Сакам уште снег!

Еве го првиот снег. Знам дека и претходно имаше по некоја снегулка, ама официјално денес падна првиот снег.

Google Video (beta)

Една од најдобрите технолошки вести што произлезе од CES оваа година е бета објавувањето на Google Video Store...

Фаќањето на крстот

Еве како граѓаните на Велес го проследија фрлањето на крстот.

Постапка за спасување на китот

Китот бил забележан во централен Лондон Петок напладне (првпат после 1913) во реката Темза.

Заборавивте што сте пребарувале? Google не

Justice Department-от може да ни направи голема услуга со покренување на судска постапка кон Интернет пребарувачите за да види што пребарувале корисниците.

Казни за луди крави и агресивни кучиња

Крава која предизвикала сообраќајна несреќа во центарот на Куманово неодамна е \"осудена\" на казна од 6.000 денари. Газдата, пак, на ротфајлер, кој во Прилеп нападнал деца на соседот и им нанел тешки повреди, заработи условна казна.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »