„Nocturno“ викенд

Поминете го викендов во клуб „Nocturno“!

Нов процесор од „AMD“

Познатиот производител „Advanced Micro Devices (AMD)“, ја претстави новата верзија на својот процесор „Opteron“, популарниот сервер – чип, кој го направи „AMD“ сериозен конкурент на „Intel“.

Силиконските гради како панцир!!!

Силиконот е светска работа – има безброј примени, меѓу коиј и најбитната, она кај понежниот пол... знаете за што де. Арно ама и глава може да спаси на среќните кориснички.

Т-Мобиле во Македонија доаѓа со Пет шоп бојс

Британската група Пет шоп бојс со концерт на плоштадот Македонија ќе го означи доаѓањето на Т-Мобиле во Македонија. Ребрендирањето на мобилниот оператор Мобимак во Т-Мобиле Македонија ќе биде на 7 септември, кога и ќе се одржи концертот.

НЛО над Плачковица

Дека територијата на Македонија е често посетувана од НЛО покажува и последниот случај од пред неколку дена, кога на раздалеченост од 45 километри е видено летало за кое очевидците тврдат дека е летачка чинија.

Импровизирани мовчиња во Велес

Седма година по ред жителите на улица Јане Сандански бр 38 и 40 немаат пристап до нивните домови.

Сечење на дрвјата во Велес

И онака малиот фонд на дрва во Велес се сече поради нивното непланско засадување.

Мамограф

Голем интерес кај велешанки за користење на апаратот мамограф, кој го добија пред неколку месеци.

Проблеми на автопатот Велес-Гевгелија

Со започнувањето на изведувањето на реконструкцијата на мостовите, настанаа проблемите на автопатот Велес-Гевгелија.

Туризмот во реонот на Азот

Иако планински одмаралишта, ова лето домовите во Чеплес и Папрадиште како и хотелот во Богомила се преполни со туристи. Домаќините велат дека како годинава никогаш порано немало толку многу посетители, кој наместо одмор покрај вода се решиле на чист воздух и височина. Реонот на Азот ова лето е вистински хит за рекреативен одмор.

Семинар за македонски ора и песни

Десет дена на велешкото езеро Младост ечеа гајда и тапан откако педесетина играорци од повеќе европски држави учеа македонски танци, ора и песни.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »