Mакедонскиот јазик и песна се шират низ Далмација и Хрватска

Mакедонскиот јазик и песна се шират низ Далмација откако на локално сплитско радио започна да се емитува емисија на македонски јазик а во едно основно училиште започна да се учи македонскиот јазик како дополнителен.

Патува 200 км да ги учи децата на македонски

Зекирија Сајновски е наставник по дополнителна настава по македонски јазик и национална култура во Словенија.

Велешките болни се лекуваат во ладни соби

Студени радијатори, ладни соби, болни пациенти, ваква е состојбата во велешката Општа Болница.

Благоја Чоревски

Многу симболика има во доделувањето на годинашнава награда за животно дело „Петре Прличко“ на Благоја Чоревски кои што меѓусебно ги поврзуваат колегијални, роднокрајни, роднински и пријателски врски.

Врачување на актерската награда за животно дело

Недела, 20.12.2009

Апелација потврди затвор за Зоран Тодоровски за братоубиство

Апелација ја потврди пресудата на Основниот суд во Велес од 13 години затвор за велешанецот Зоран Тодоровски (25год) бидејќи кон крајот на минатата година по меѓусебна расправија го уби брата си Ане Тодоровски ( 35 год).

Аплеција реши 13 години затвор за убиство на татко му

Апелациониот суд од Скопје ја потврди казната затвор од 13 години за Роберт Николовски од велешкото село Иванковци кој на 12-ти декември минатата години го уби татка си.

Актерството како живот и како семејна судбина

Нуркачи во височина: Благој Чоревски, актер

Велес и Њујорк

Од наредната година сите такси во градот ќе бидат во една единствена боја, жолта, како во Њујорк.

Потврдено 13 години за педофилија од старец врз две сестрички

Апелациониот суд во Скопје ја потврди казната затвор во времетраење од 13 години за велешанецот Деан Спасов Делчо (73 год) изречена во Основниот суд во Велес за педофилија.

Внимавајте и козметиката е опасна по здравјето

Неквалитетна козметика, опасна по здравјето на луѓето се наоѓа во продажба во Македонија.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »