Реализирана операцијата “Велес“ во главниот град на Австрија Откриена 16 члена група

Како резултат во спроведувањето обемни истражни мерки, следење на телефонските комуникации и претреси на објекти, службениците на австриското Министерство за внатрешни работи, во соработка со македонското МВР, во рамки на операцијата „Велес“, успеаja да откријат 16-члена криминална група од Македонија, којашто со извесни паузи, од почетокот на 2008 до крајот на ноември 2008, во разни паркови на поширокото подрачје на Виена продавала и до 200 грама хероин дневно.

Ангел Кирков има 1.000 „внучиња“

Познатиот ракометен тренер и стручњак Ангел Кирков собира шишенца со алкохол од 0,5 децилитри, наречени „внучиња“.

Стопирана изградбата на населбата Хабита

Нестабилниот курс на американскиот долар а не глобалната финансиска криза ја стопираше изградбата на првата Хабитат населба наменета за семејства со ниски приходи во земјата, чии што темели беа удрени во октомври месец во Велес.

Има надеж за велешани дека можат да живеат во здрава и чиста животна средина

И градот и државата можат да имаат корист од процесот отстранување на тешките метали од земјата во Велес, доколку се користи маслодајната репка.

Метрудхем е новиот сопственик на МХК Злетово

„Метрудхем“ е новиот сопственик на МХК Злетово, ова е одлука на Апелациониот суд од Скопје

Велешанки краделе уметнички слики од Нервното одделение додека се лекувале

Велешанки краделе уметнички слики од Нервното одделение додека се лекувале,

Благој Панов, изработувач на инструменти

Велешанецот Благој Панов е единствениот мајстор во земјава кој изработува фламенго-гитари.

Саботната вода лекува

На периферијата од градот, во месноста наречена Дервенски поток, велешани си имаат своја лековита, позната кај народот како Саботната вода.

Опасни потфати на велешанецот Борче Јовановски

Со алпинизам заработува за живот

Велес ги чува спомените за Солунските атентатори

Огледалото што стоело во берберницата на гемиџиите во Солун сега се наоѓа во домот на Киро Вангелов во Велес.

„Светско а наше“

Секое утро, без оглед дали е работен ден или ден за одмор жителите на Славишко поле ги будат повеќе од илјада петли, жители на Репро центарот.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »