„B-membrane“ - компјутер на иднината

Дизајниран од Won-Seok-Lee, „B-membrane“ е еден компјутерски прототип.

Укинат приградски и градски автобуски превоз

Неколку илјади жители на регионот на Азот и повеќе велешки села останаа без приградски а велешани без градски автобуски превоз, откако Тедико Транс Интернационал преку ноќ ги укина линиите кон овие населени места и единствената градска линија.

Се запали автобус кај Велес

Се запали автобус, патниците избегале, а изгоре голема површина со пченица, настанот е случен во средата напладне во близината на Велес. Околу 13,45 часот во месноста Кула, во правец на Штип, се запалил автобус сопственост на „Берово –транс“ кој сообраќал на релацијата Скопје - Берово.

5-ти Фолкорен фестивал

Четири дена Велес беше домаќин на двестотини играорци од седум земји, учесници на 5-тиот Меѓународен фолклорен фестивал.

Велешанецот Благој Ламјов

Велешанецот Благој Ламјов победи на престижниот натпревар на класична музика за инструментот кларинет, кој се одржа во Чикаго САД.

Уписот според условите од првиот рок

Уписот во прва година на албански јазик во велешката Гимназија ќе остане според условите од првиот рок, најавуваат од оваа образовна институција. Иако Наставничкиот совет и директорката имаат можност да ги намалат поребниот број на поени, во случајот 60, тоа не е сторено, по барањето на родителите на децата албанци кои сакаа да се запишат.

Топилница се продаде, турците се жалат

Метрудхем ДООЕЛ Скопје го купи МХК Злетово

Прва групна крштевка во Велес

Повардарската епархија организираше групно крштевање во водите на реката Бабуна. Чинот на светата тајна – крштение го изврши Митрополитот Повардарски г. Агатангел.

За упис во прва година на албански не се менуваат условите

Уписот во прва година на албански јазик во велешката Гиманзија ќе остане според условите од првиот рок, најавуваат од оваа образовна институција.

Забрана на водата за капење во велешко

Државниот санитарен и здравствен инспекторат донесе решение со забрана на водата за капење, спорт и рекреација на луѓето, за наводнување на земјоделските површини и за напојување на стоката, на реката Вардар од влезот во Велес до фабриката ХИВ, на реката Бабуна во долниот тек после кланицата Л&Ј и реката Тополка низводно од населбата Превалец.

Локациите покрај езеро Младост за одмор

И годинава локациите за одмор покрај езеро Младост ќе ги издава локалната власт на општина Велес, откако пропадна можноста просторот, државата да го изнајми како автокамп.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »