Локациите покрај езеро Младост за одмор

И годинава локациите за одмор покрај езеро Младост ќе ги издава локалната власт на општина Велес, откако пропадна можноста просторот, државата да го изнајми како автокамп.

Железничка несреќа, Зелениково - Велес

Метеж, гужва и нервоза кај патниците, застој на патничкиот а прекин на товарниот железнички сообраќај предизвика железничката сообраќајна незгода кој се случи во неделата вечер.

Наместо на одмор младите велешани на работа во Црна Гора

Бројни млади велешани летово го одбраа црногорскиот брег, но не како дестинација за одмор, туку како место за работа. Проценките се дека околу илјада млади од градот, машки и женски се со неколкумесечен престој од Тиват до Бар.

Бункер

И покрај долгогодишната констатација дека Албанија е земјата на бункери, каде и денес опстојале поголем дел од нив, еве фотографија дека ги има и кај нас, во Мaкедонија.

Маката на жителите од 8-ма велешка

Жителите на зградата од 8-ма велешка бр 25 мака мачат со нивната сосетка која во станот дома чува бројни домашни миленичиња. Неподнослива реа се шири од станот број еден, на првиот кат, а штетата ја чувствуваат сите. Тоа посебно е изразено во овој летен период кога има високи температури.

Реакција на албанските родители за уписот во прва година Гимназија

Родителите на децата албанци реагираат на уписот за прва година Гимназија, откако десетина ученици се одбиени во гимназијата Кочо Рацин во Велес.

Велес од есен со кошаркарски прволигаш

Здружението на прволигаши, на денешната Седница, одлучи Првата лига во следната сезона 2008/2009да се зголеми на 12 екипи.

Театар и филм во Свети Пантелејмон во Велес

Во рамките на прославата на 20-годишнината од возобновувањето на театарот „Скрб и утеха“ во црквата Свети Пантелејмон во Велес, на 1 јули(златец) ќе биде одиграна преставата „Сердарот-засекогаш љубов“...

Топилница се продаде, турците се жалат

Метрудхем ДООЕЛ Скопје го купи МХК Злетово во стечај, така реши Собранието на доверители отако со мнозинство гласови е донесена оваа одлука, која е соопштена на огласната табла на Основниот суд во Велес, а по пристигнувањето на писмените одговори на дел од доверителите.

Дубаи ќе го изгради првиот „движечки“ облакодер

Динамичната кула, која ќе биде изградена во Дубаи, ќе има 80 апартмани кои ќе ротираат независно еден од друг.

Најлоши знаци

Овде се уловени дел од најлошите знаци, натписи, светлечки реклами :))

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »