„Денот на дрвото“ и во Велес

Повеќе од два милиони садници, или колку што има Македонија жители, ќе бидат засадени на 12-ти март во земјава.

Прифатена иницијативата за дислокација на Топилницата

Започна постапката за дислоцирање на велешката Топилница, откако Советот на општината ја прифати иницијативата на десетина невладини организации, членови на „Зелената коалиција“.

Манифестацијата „Благцата на баба“

Петстотини жени пензионери од дваесетина града на Македонија беа гости на манифестацијата „Благцата на баба“ каде беа понудени стотина ретки и малку подготвувани десерти.

Популарните „старки“ полнат 100 години

Кога во 1908 година, триесетгодишниот Марки Конверс ја основал „Converse Rubber Shoe Company“ не ни сонувал дека ќе влезе во светските легенди.

Ѓорги Трендафилов исчезна!

Исчезнат е Ѓорѓи Трендафилов, претседател на ВМРО-НП

Премиерот Груевски на средба со граѓаните на Велес

Премиерот на Владата на Република Македонија и претседател на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски во преполната салата на Општина Велес, одржа трибина со граѓаните на Велес

Шер?федин Куртов, исполнувач на урбана ромска музика

„Али Баба и Шерафедин“, предводена од Куртов, негува музика во која доминира автентичен ромски фолк, со влијание од Блискиот Исток, а има и кубански звуци и мотиви од стариот дел на Велес.

Кој е спортист на Велес за 2007

Кајакарот Марјан Петров, член на КК Вила Зора е избран за спортист на Велес за 2007-та година

Влага во домовите во реонот под Којник

Влага, напукнати ѕидови, соби со мемла, уништен под, во ваква состојба се стотина куќи во Велес, во реонот под Којник.

Дефинитивна казна затвор за Левко Картинов

Апелациониот суд до Скопје ја потврди казната затвор во времетраење од петнаесет години за велешанецот Левко Картинов...

Борис Мајсторов

ГЛАСОТ НА НАШЕТО ДЕТСТВО ОД РАДИО ЕМИСИИТЕ: БОРИС МАЈСТОРОВ Бев Калимеро, Тоше мачорот, мечето Ушко, Банана мен

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »