Во оптек новите монети од 10 и 50 денари

Народната банка на Македонија ги пушти во оптек новите монети во апоени од 10 и 50 денари.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

„Железно пиле“, „Џинот учителот“

Рекордна невработеност, најмала вработеност

Две третини од жителите на велешка општина се невработени, што создава социјални проблеми и тензии велат од ССМ.

Започна судскиот процес со кој општина Велес ја тужи државата

Започна судскиот процес со кој општина Велес ја тужи државата за триесетгодишното загадување од страна на Топилницата врз граѓаните.

Велес ќе биде домаќин на македонската ракометна селекција против Естонија

Велес ќе биде домаќин на првата средба на македонската ракометна селекција против Естонија во рамките на квалификациите за ЕП кое 2010 ќе се одржи во Австрија, се договориле РФМ и РК Борец Младост.

Гест

По добивањето на наградата за животно дело „Гемиџии“ максиофасцијалниот хирург Илија Васков пликот со парите во висина од илјада евра му ги предаде на Исмаил Дурмишевски, добитник на 9-то Номевриско признание, кој со неговото семејство згрижува 5 деца без родители.

Како се одбележа 9-ти Ноември денот на Општината

За денот на општината 9-ти Ноември Велес доби економска зона вредна 200 илајди евра, од ЕУ како награда за 2-ро место за проект во 2006-тата. На површина од 9 ха има 33 парацели од кои 12 се со сопственик и веќе се продадени.

Нашата ни интернет-култура насушна

Овој пост требаше да биде празна страница поради недостаток на аргументи за насловот, ама не можев да не ја извлкам и да напишам нешто што страшно ми боде во очи и ми создава апатија, а доказ за тоа е тоа што повеќе се нервирам кога Манчестер губи и ми се ствараат повеќе брчки на лицето отколку при нормални почетни услови. Башка и ми се жалат оти сум варел лошо кафе у последно време.

Познати добитниците на општинските признанија

Познати се добитниците на највисокото општинско признание,

КУД Керамичар во Тузла

Велешките играорци од КУД Керамичар изминатиот викенд престојуваа во Тузла, БиХ каде учествуваа на тамошната „Смотра на фолклорот“.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »