Индијана Џонс од нашиот сокак или златна треска ги тресе велешани

Од работници до интелектуалци, млади и стари, вработени и бадијалџии, златари и таксисти, доктори и инжињери, таков е профилот на македонскиот Индијана Џонс кој трага по закопаното богатство.

Последниот трик на Дејвид Коперфилд

Откако леташе, минеше низ Кинескиот ѕид, го сечеа со моторна пила, изчезна Кипот на Слободата, цел патнички вагон, познатиот илузионист е со нова магија.

Благцата на баба за хуманитрани цели

Четиринаесетти пат Велес и Здружението на пензионерите од градот беа домаќини на единствената ваква манифестација во Македонија, насловена „Благцата на баба“.

Акција на Црвениот крст и Народниот театар

Хуманитарна претстава

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

„Веселите жени од Виндзор“ „Железно пиле“

Интервју со Владимир Темелков, ракометен репрезентативец

Ракометниот репрезентативец Влатко Темелков по завршувањето на СП кое се одржа во Хрватска и освојувањето на 11-тото место, на кратко дојде во родниот град да се види со неговите родители и брат, да ја почувствува радоста за постигнатиот успех.

Велешани бараат желенички стојалишта во градот

Велешани бараат на неколку локации во градот, ЈП Македонски Железници да постави постојки за патниците.

Значајни велешани

Трајната поставка на знаменити велешани од неодамна е збогатена со портрети на нови три значајни автори, не само за Велес туку и Македонија.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

„Веселите жени од Виндзор“

Ристе Гашев го фати крстот во Велес

Дваесет и петгодишниот велешанец Ристе Гашев беше најумешен меѓу 76-мината скокачи кои во надојдените води на Вардар го фати чесниот и живототворен крст.

Реализирана операцијата “Велес“ во главниот град на Австрија Откриена 16 члена група

Како резултат во спроведувањето обемни истражни мерки, следење на телефонските комуникации и претреси на објекти, службениците на австриското Министерство за внатрешни работи, во соработка со македонското МВР, во рамки на операцијата „Велес“, успеаja да откријат 16-члена криминална група од Македонија, којашто со извесни паузи, од почетокот на 2008 до крајот на ноември 2008, во разни паркови на поширокото подрачје на Виена продавала и до 200 грама хероин дневно.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »