Маскенбал

Направете си маски или уште поарно купете си маски и повелете во In и Famous на маскенбал. Сабота (04.03.2006).

Упис на Скопскиот Универзитет

Оценките од средно ќе бидат пресудни за упис на идните бруцоши на „Свети Кирил и Методиј“. Во новиот правилник стои дека од успехот во средно се добиваат најмногу, 60 поени, а по 20 од двата предмета значајни за соодветната студиска програма.

Случувања во БАБА

Случувања во БАБА

Најголем протест против приватизација на ЕСМ

Најголемиот протестен собир против приватизацијата на ЕСМ дистрибуција започна денеска пред Владата на Македонија со инцидент јави репортерот на Макфакс.

Македонците најмногу гледаат вести

Во земјава најмногу се гледа вести на телевизија, а се слуша музика на радио, покажало истражувањето за програмските потреби на публиката на електронските медиуми во Македонија. Опфатени се 1.700 испитаници, а од нив 1/3 е задоволна од понудената програма и на двата медиуми.

Просечната плата во Велес

Според Макфакс просечната месечна исплатено нето плата по вработен во [b]Македонија[/b] во декември 2005 година изнесува 13.125 денари (околу 210 евра).

Милиони на коцка во „Кодот на Да Винчи“

Ден Браун, мултимилионерскиот автор на „Кодот на Да Винчи“ е обвинет за „крадење“ на идеите за неговиот интернационален бестселер за кршење на авторските права. Денес ќе започне судењето.

Васил Зафирчев - најдобар актер

На деветото доделување на наградите Златна Бубамара на популарноста, манифестација што на 22.02 (Среда) се одржа во Универзалната сала...

Две години од смртта

Македонија денеска одбележува две години од смртта на претседателот Борис Трајковски...

2006-та - година на АДСЛ?

Првите луѓе на телекомуникациската компанија очекуваат идната година да има 25.000 АДСЛ-претплатници...

Образованието се враќа на корените

„Ќе го полираш ова многу понежно, треба да го чувствуваш материјалот“, му рече на калфата Неџбедин Буши, златара „Раф-Раф“.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »