ЈКП Дервен за 10 секунди

Само десетина секунди им требаа на советниците на општина Велес едногласно да го изгласаат извештајот за работата на ЈКП Дервен во првите три месеци од 2009-тата.

Уловен амур капиталец

Велешанецот Жарко Миланов вчераутро на езерото Младост улови бел амур тежок 28 кг.

Колку скутери возат по езерото Младост

Еколошкото друштво „Вила Зора“ ја пренесе реакцијата на посетителите од езерото Младост, каде бројни скутери на давале можност за сигурно капење.

Учениците од Горно Оризари со награда на меѓународен натпревар за Планетата Земја

Учениците од третто одделение од Основното училиште Рајко Жинзифов од велешкото село Горно Оризари го освоија третото место

Во Киро Ќучук работниците се напуштаат од работа а погоните се затвораат

Триесетина работници на велешки АД Киро Ќучук за неколку дена ќе заминат од друштвото како технолошки вишок.

Во Велес започна да се снима филм за Пресвета Богородица

Во дворот на црквата Св. Пантелејмон во Велес започна снимањето на играно-документарниот филм „Благослов од заштитничката“ посветен на Пресвета Богородица, под покровителство од Повардарската Епархија.

Општинските инспекции на леееетен одмор

Попусти се поплаките на жителите на улица Ленинова за узурпацијата на тротоарат од страна на пиљарата „Сандра“ кога надлежните општински институции се кријат во канцеларии, на ладно.

Во Велес се чекаше ред да се дарува крв

Велешани чекаа во ред за да даруваат крв иако најголем дел од дарителите за тоа нема да можат да користат никаков бенефит.

Плаќаат придонеси а тешко се лекуваат

Неколку илјади велешките пациенти, осигуреници во други градови, наидуваат на проблеми при здравствените услуги летово.

Пет години пропаѓаат непроценливи дела на Папрадишки и Зографски

Иако неколку години жителите на Папрадиште реагираат на унишувањето на иконите и иконостасот во селската црква „Св.Петар и Павле“ досега ништо не е превземено за санација на ова културно и национално богатство.

Искршени садниците од Денот на дрвото

Десетина брези од 15-те неодамна засадени, се искршени во Младинскиот парк во Велес.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »