Драги Каров е парично казнет за веење на туѓи знамиња

Велешанецот Драги Каров е парично казнет во Основниот суд со илјада евра по прекршочна пријава како организатор на свеченоста на поставувањето нелегална биста на Тодор Александров.

Пресуда за измама на велешанец

Велешанецот Стефан Петров (45 год) доби казна од 3 години и десет месеци затвор за кривичното дело измама.

Претепани сопственикот на објектот и на кабарето Олимпик АС

Претепани сопственикот на објектот „Олимпик Ас“ Жарко С. (38 год) и сопственикот на кабарето, Ристе Т.( 27 год) полицијата за насилниците поднесе кривични пријави.

Снесено милјардито јајце во Жито Вардар, кој започна да продава и свежо пилешк? месо

Во фармата на Жи-Ва Јајце на Групацијата Жито Вардар во с. Црвени Брегови, произведено е милијардитото јајце. Оваа компанија започна со производство на јајца пред околу 12 години.

Некои и пијани возат

Во текот на една ноќ во Велес, во две одвоени сообраќајки, пијаните возачи ги сторија следните дела.

Празници се ближат.....

Годинава пред новогодишното расположение е присутно преку вкусно украсените излози на неколку дуќани уште од средината на ноември.

Некогаш и сега

Mал ретро за како изгледале некои велешки објекти и куќи неодамна, до пред една година и како денес

Како се запива младото вино од годинашнава реколта

Секој трет четврток во месец ноември французите го одбележуваат Виноден

Промоција на локалитети Кале и Манастир

Нова поставка во археолошкото одделение на Народниот музеј во Велес со движни предмети од локалитетите „Манастир“ и „Кале“ како и промоција на две монографии се резултат на неколкугодишната работа на археологот Трајанка Јовчевска на овие два простора.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

Во оптек новите монети од 10 и 50 денари

Народната банка на Македонија ги пушти во оптек новите монети во апоени од 10 и 50 денари.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »