Како да заштедите електрична енергија

Совет1 Одвреме навреме одмрзнувајте ги фрижидерите со полуавтоматскиот механизам за одмрзнување. Совет2 Дебелиот слој од мраз непотребно троши енергија

Сербез Донка

На почетокот од минатиот век, во месноста Мегдан, живеела Донка Јаричкова, по која многуте ергени од градот воздивнувале.

Недела 5-ти април втор круг гласање

Конечно е разрешена дилемата за вториот круг гласање за локалните избори а по негласањето на 5 избирачки места кои на 22 март не беа отворени поради снежни наноси.

Велешани без дежурна аптека ноќе

Велешани останаа без ноќните дежурства во аптеките, откако пред месец и половина се укинати овие смени, со кои во итни случаи пациентите се снабдуваа со потребните лекови.

13 години затвор за братоубиство

Тринаесет години затвор доби велешанецот Зоран Тодоровски (24год) бидејќи кон крајот на минатата година по меѓусебна расправија го уби брата си Ане Тодоровски ( 35 год).

Голем јубилеј на Радио Велес, кој чека да замолкне

На 24 март 1959 година во 10 часот се слушна авизото ,,Зборува радио Титов Велес, зборува радио Титов Велес,, заедно со звукот на химната на ,,Крвава зора Велес го грее“.

Во регионот на Азот се произведува еколошки здрава храна

Храната од регионот на Азот се наоѓа на трпезите низ земјава, но малкумина од консументите знаат од каде таа потекнува и дека станува збор за производи од здрава и еколошки чиста животна средина.

Коцевски победува во прв круг или ќе има уште едно гласање?

Општинската изборна комисија ги објави официјалните но не и конечни резултати од гласањето на претседателските и локални ибори 2009-та.

Првиот ден на пролетта во Велес со снег

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

Голем интерес на велешани за стан во населбата Хабитат

Голем интерес на велешани за изградба на станови наменети за семејства со ниски примања кои ќе ги гради американската невладина и непрофитабилна организација Хабитат.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »